Παρασκευή & Σάββατο η συζήτηση του παράλληλου προγράμματος

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων, όπου αποφασίστηκε και επισήμως (από την κυβερνητική πλειοψηφία) η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου «παράλληλο πρόγραμμα» την Παρασκευή και το Σάββατο, αντί για την Τετάρτη και την Πέμπτη που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Από τον Πρόεδρο της Βουλής, ως επιχείρημα για την αλλαγή προγράμματος, εμφανίστηκε η απουσία του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες και ότι ο ίδιος, λόγω των κρίσιμων εθνικών θεμάτων που εκτυλίσσονται, θέλει να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και συνεπώς να είναι παρών κατά την ψηφοφορία.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης για την αλλαγή προγράμματος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την πρακτική αυτή και τονίζοντας ότι δεν μπορεί καθορίζεται η νομοθετική διαδικασία βάσει του προγράμματος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Επιπλέον, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν και την τακτική της ανακοίνωσης της αλλαγής προγράμματος και της νέας ημέρας ψήφισης του νομοσχεδίου από την κυβερνητική εκπρόσωπο - πριν συζητηθεί στη Διάσκεψη - κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα και χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «τουλάχιστον άκομψη».

Τέθηκαν επί τάπητος εναλλακτικές προτάσεις για συζήτηση στην Ολομέλεια Πέμπτη - Παρασκευή ώστε ο πρωθυπουργός να μιλήσει την Παρασκευή αλλά δεν έγιναν δεκτές.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά