Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας να αποσύρει αμέσως το σχέδιο για το ασφαλιστικό (upd)

Σε νέα παρέμβαση για το ασφαλιστικό προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε δήλωσή του, καλεί τον πρωθυπουργό να αποσύρει αμέσως το σχέδιο της κυβέρνησης.

Είναι φανερό σε όλους - σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ - ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό καθώς πλήττεται η οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας» χαρακτηρίζεται από πλευράς κυβέρνησης και ειδικότερα από το πρωθυπουργικό γραφείο, η απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό.

«Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του. Ας έχει όμως υπ’ όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του»,προστίθεται, ενώ απαριθμούνται «οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό» μέχρι σήμερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού: 
«1. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.
2. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.
3. Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία αποφεύγει να κατονομάσει.
4. Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων».
 

Πρωτοβουλίες για το προσφυγικό
Αύριο Τετάρτη στις 12:30μμ ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στα γραφεία της Συγγρού, θέτοντας το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα στο επίκεντρο.

Για το ίδιο θέμα, ο ειδικός συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Στη Βελγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας θα έχει σειρά ενημερωτικών επαφών με αρμόδιους ευρωπαίους αξιωματούχους.

   
Πηγή: skai.gr