Κλείσιμο

Αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Βούτσης - Δεν είμαστε «χομπίστες»

Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών, προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, που μίλησε για προσφυγή στις κάλπες εάν οι δανειστές έχουν παράλογες απαιτήσεις.

«Δεν είμαστε
χομπίστες εκλογών σε καμία περίπτωση. Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι πολύ πρόσφατη. Να μην υπάρχει αδημονία γύρω από τέτοιες εξελίξεις», ήταν η κατηγορηματική απάντηση του κου Βούτση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο οποίος απέκλεισε με αυτό τον τρόπο πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη στην ολοκλήρωση του οδικού χάρτη, που περιλαμβάνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το ασφαλιστικό με τους Θεσμούς και την ψήφισή του από τη Βουλή, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Ο κος Βούτσης πάντως απέφυγε να επικρίνει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό εταίρο και ερωτηθείς εάν τέτοιες δηλώσεις μπορεί αν προκαλέσουν κακό στην κυβέρνηση, σημείωσε: «Είναι μια δημιουργική συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο αυτές οι συζητήσεις». Βάσει των λεγομένων του ίδιου, το ασφαλιστικό πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς. Ο Νίκος Βούτσης προσπάθησε να αποκρύψει την αγωνία της κυβέρνησης για την κρίσιμη αυτή ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγέστατη και ο ίδιος δεν προβλέπει να μπαίνει σε δοκιμασίες.

«Όταν φτάσουμε στην κατάθεση του νομοσχεδίου ελπίζω ότι θα έχουν λυθεί όλα με τέτοιο τρόπο, που δεν θα αποσταθεροποιούν την πολιτική πορεία του τόπου», δήλωσε ο κος Βούτσης.

Παράλληλα, ο Νίκος Βούτσης, παραδέχτηκε καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο του προηγούμενο διαστήματος, αναφέροντας ότι «βρισκόμαστε σε μία σοβαρή φάση προώθησης του κυβερνητικού έργου. Έχουμε φύγει από την αμηχανία ίσως και την καθυστέρηση του πρώτου διαστήματος και έχει αρχίσει να υλοποιείται με καλό ρυθμό το κυβερνητικό έργο που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.»
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά