Βουλή: Προς ματαίωση η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τους αγρότες

Προς ματαίωση οδεύει η, προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τα ζητήματα των αγροτών παρουσία εκπροσώπων τους, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απάντησή τους στην πρόσκληση της Βουλής ήταν αρνητική.

Αν και η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτελούσε πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, με στόχο την εκτόνωση της έντασης με τους αγρότες, οι ίδιοι φέρονται να μην είδαν καθόλου θετικά την απόφαση της Βουλής να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής χωρίς προηγουμένως να γνωρίζει αν οι αγρότες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση ή όχι. Αντιθέτως, αρκετοί θεώρησαν ότι στόχος της απόφασης αυτής ήταν να τους εκθέσει, με συνέπεια το απόγευμα της Παρασκευής όταν άρχισαν να φτάνουν οι προσκλήσεις να τις απορρίψουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την πρωτοβουλία αυτή να πέφτει επίσης στο κενό, η Βουλή προσανατολίζεται πλέον να ζητήσει από τα κόμματα να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις και τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών. Σημειώνεται ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κορυφώνονται.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά