Κλείσιμο

Συνάντηση Βούτση με εκπροσώπους φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Βουλή

«Η Βουλή μπορεί να εξασφαλίσει, άμεσα, μέσα από τις διακομματικές διαδικασίες της, έναν σοβαρό, άνετο και συντεταγμένο διάλογο  πάνω στο σύνολο των προβλημάτων», διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των επιστημονικών φορέων και των αγροτών, τους οποίους δέχθηκε  στη Βουλή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής Τ. Κουράκης και Τ. Χριστοδουλοπούλου καθώς και οι Πρόεδροι των Διαρκών Επιτροπών, Κοινωνικών Υποθέσεων Νικόλαος Μανιός και Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη.

«Μπορεί άμεσα, αύριο μεθαύριο, να οργανωθούν  συζητήσεις μέσα στη Βουλή, επί της ουσίας, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά και για το φορολογικό που έρχεται και για το σύνολο των νομοθετημάτων, τα οποία συμπυκνώνουν και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά αντίστοιχα και τις ανάγκες του κόσμου οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι:

«Η Βουλή μπορεί να διασφαλίσει αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι ώστε αυτός ο διάλογος να γίνει με έναν τρόπο που κανένας δεν θα αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ομηρία, είτε ότι είναι στον τοίχο, είτε καθ΄ υπαγόρευση, είτε από πλευράς της κυβέρνησης, είτε από πλευράς των κοινωνικών τάξεων».

Βούτσης: Να γίνει διάλογος για να μην υπάρξει προσχώρηση σε αντιλήψεις που θα μεγιστοποιήσουν το πρόβλημα

«Αυτή τη διάθεση την έχουμε, την έχει και η κυβέρνηση εξ όσων γνωρίζω», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, επαναλαμβάνοντας ότι «μπορεί να γίνει ένα βήμα με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση, ώστε να οργανωθούν αυτές οι συζητήσεις άμεσα, πριν να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους Θεσμούς, οι οποίες εξελίσσονται, και μάλιστα σε μια ατζέντα που θέτει και άλλα ζητήματα και για τα οποία δεν θα θέλαμε να υπάρξει προσχώρηση σε αντιλήψεις που θα επιφέρουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

«Το λέω ευθέως - προσέθεσε - ότι οριζόντιες περικοπές που αφορούν το παρόν και το μέλλον, οι οποίες μεροληπτικά, αρνητικά για την κοινωνία θα επισωρευτούν πάνω σε ό,τι έγινε τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια, είναι εντελώς έξω από την αντίληψή μας. Όχι μόνο των συγκυβερνώντων κομμάτων, πιστεύω ευρύτερα και από άλλες πτέρυγες της Βουλής».

Ο κύριος Βούτσης εκτίμησε ότι οι συζητήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα με διακομματική παρουσία, από πλευράς της Βουλής, παρουσία και της κυβέρνησης, καθώς και με παρουσία όλων των φορέων, κοινωνικών και επιστημονικών αλλά και των επιτροπών των αγροτών.

Εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βλασταράκος Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μουτάφης Οργανωτικός Γραμματέας ΓΣΕΕ, Στασινός Πρόεδρος ΤΕΕ, Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Αντωνάκος μέλος Ε.Ε.  ΑΔΕΔΥ, Σταμόπουλος εκπρόσωπος Αγροτών Λοκρίδας, Λουράντος Πρόεδρος  Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Καραγεωργόπουλος Γραμματέας Τύπου ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν με τη διαδικασία που έθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι «επιβάλλεται να γίνει ο διάλογος στο Κοινοβούλιο με όλες τις κοινωνικές ομάδες».  Επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον κ. Βούτση, επισημαίνοντας τις απόψεις τους πάνω στο προσχέδιο της κυβέρνησης.            

Πηγή: skai.gr