Κλείσιμο

Ο Βούτσης καλεί τους απεργούς σε διάλογο - «Η Βουλή δεν είναι κυβερνώσα»

Με τα ρολά κατεβασμένα σε όλη τη χώρα, τα τρακτέρ παραταγμένα στις εθνικές οδούς και χιλιάδες επαγγελματιών στους δρόμους, σε συνδυασμό με το «όχι» των αγροτών στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση φαίνεται να αναζητά κάθε δυνατό δίαυλο επικοινωνίας με τους απεργούς, επιχειρώντας πάση θυσία την άρση του αδιεξόδου στο ασφαλιστικό και την εκτόνωση της κοινωνικής έντασης .  

Σε αυτό το πλαίσιο, την άμεση έναρξη διαλόγου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό με όλους τους κοινωνικούς φορείς πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μέσω της ακρόασής τους στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής.   

Η πρόσκληση απευθύνθηκε - έπειτα από συνεννόηση με την κυβέρνηση - κατά τη συνάντηση του κυρίου Βούτση με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, επιστημονικών φορέων και αγροτών, η οποία του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας από το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

Ο κύριος Βούτσης μάλιστα στην προσπάθειά του να πείσει τους εκπροσώπους των διαδηλωτών χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι «Η Βουλή δεν είναι κυβερνώσα».

Ο Βαγγέλης Μουτάφης από τη ΓΣΕΕ πάντως έθεσε ως προϋπόθεση για το διάλογο την απόσυρση του προσχεδίου Κατρούγκαλου.
 

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr