Μητσοτάκης:Σκοπός μου, να εκφράσει η ΝΔ όλες τις δυνάμεις απέναντι στον λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης

«Σήμερα είναι μία μεγάλη και ιστορική ημέρα για την παράταξη μας, για όλους τους πολίτες », διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 9ος πρόεδρος της ΝΔ.

Ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους, μέλη και φίλους της παράταξης που πήραν στα χέρια τους τη ΝΔ και έδωσαν την εντολή «για ανανέωση και διεύρυνση, ώστε σύντομα η ΝΔ να γίνει μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα προσφέρει μια εναλλακτική κυβερνητική λύση για τη χώρα».

Συνεχάρη θερμά τον συνυποψήφιό του Β. Μεϊμαράκη για τον οποίον είπε: «Τον σέβομαι και τον τιμώ. Θα είναι συνεργάτης μου την επόμενη ημέρα» ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας: 

«Μαζί θα είμαστε και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον  Άδωνι Γεωργιάδη. Μαζί ενωμένοι από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χωρίζουν».

«Σκοπός μου - υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης - είναι  να εκφράσει η ΝΔ όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης».«Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας», προσέθεσε εμφατικά. 

Αφού ευχαρίστησε την οικογένειά του, κατέληξε ως εξής:

«Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών. Ελπίδα ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα. Πολίτες που αποστρέφονταν την πολιτική σηκώθηκαν από τον καναπέ και συμμετείχαν γιατί πίστεψαν στη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Και αυτό είναι ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα.
Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα, η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα».

Από τους πρώτους που έσπευσαν στα γραφεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκοκονδύλη ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Άντε και πρωθυπουργός» ήταν η ευχή του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίον είχε σύντομη συνάντηση προηγουμένως.

«Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. 'Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. 'Ολοι μαζί θα νικήσουμε» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα.
 





Πηγή: skai.gr