Τσίπρας: Έπρεπε να είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή της διαπραγμάτευσης

Μετανιωμένος για το γεγονός άργησε να πάρει «πιο γενναίες αποφάσεις» στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους πριν την υπογραφή του νέου προγράμματος στήριξης, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε για το ντοκιμαντέρ «ThisIsACoup» που ετοίμασε ο βρετανός δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον.

«Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις. Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή», σημειώνει χαρακτηριστικά στην αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με απόσπασμα των σχολίων του που έχουν αναρτηθεί σε σάιτ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις της 13ης Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι η καρδιά του έλεγε να αρνηθεί τις προτάσεις των εταίρων, όμως το μυαλό του έλεγε «πως έπρεπε να βρούμε μια λύση», καθώς διαφορετικά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για την ελληνική οικονομία.

«Αν είχα φύγει εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Όχι μόνο για μένα, αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων», αναφέρει ο πρωθυπουργός. «Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία», προσθέτει.

Στο τρέιλερ του νέου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται λέει ακόμα πως η Ελλάδα είναι ο «μοναδική χώρα στον κόσμο» που πληρώνει τους πιστωτές της με το «αίμα» της.
Πηγή: skai.gr