Κλείσιμο

Μάχη των πολιτικών αρχηγών πριν την ονομαστική ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού

Κορυφώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016, με υπουργούς και βουλευτές των κομμάτων να τοποθετούνται από το μεσημέρι, μετά τις 13.30 και όχι το πρωί του Σαββάτου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τη μάχη των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει. 

Περαιτέρω με ενδιαφέρον αναμένονται - από τις τοποθετήσεις των υπουργών - εκείνη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ιδίως μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τις μαύρες τρύπες στη δήλωση "πόθεν έσχες" του. Το λόγο θα λάβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. 

Υπέρ της ψήφισης του Προϋπολογισμού φαίνεται ότι θα ταχθούν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσανατολίζονται ή/και προαναγγέλουν την καταψήφισή του. 

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε τον νέο Προϋπολογισμό ένα «σωστό εργαλείο», επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr