Η Ελλάδα αλληλέγγυα στη Γαλλία καθώς ξεδιπλώνεται η τραγωδία στο Παρίσι

Μήνυμα αλληλεγγύης στη Γαλλία έστειλε η Ελλάδα, στον απόηχο των πολύνεκρων και συγκλονιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

«Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι. Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε το γαλλικό λαό», δήλωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θλίψη και οργή είναι το μόνο που νιώθω» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι η επίθεση αυτή δεν είναι μόνο ενάντια στο γαλλικό λαό αλλά ενάντια «στη δημοκρατία και στην ελευθερία».

«Η τρομοκρατία είναι φασισμός. Δεν φοβόμαστε. Η απάντηση της Ευρώπης είναι Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα των θυμάτων και τις οικογένειές τους στο Παρίσι. Αλληλεγγύη με τον γαλλικό λαό. Όλοι ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας», διαμήνυσε μέσω Twitter ο έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις [...] Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι επιθέσεις μόνο κατά της Γαλλίας, είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της δημοκρατίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του τουπουργείο Εξωτερικών.

»Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στη Γαλλική Κυβέρνηση και στο φίλο γαλλικό λαό. Η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του», 

«Όλη η στήριξή και η συμπόνια μας στον γαλλικό λαό», δήλωσε νωρίτερα, στην πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Πηγή: skai.gr