To Ποτάμι: Μετά την ΕΔΕ για Μαραντζίδη θα ακολουθήσει καύση των βιβλίων του;

«Μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον κ. Μαραντζίδη θα ακολουθήσει και καύση των βιβλίων του;» διερωτώνται σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς, αναφερόμενοι στον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και την έρευνα εναντίον του από την πρυτανεία.

Οι δυο βουλευτές εξαπολύουν δριμεία επίθεση τόσο στους ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας το κόμμα ως λαϊκή ακροδεξιά, όσο και στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ που έδωσε εντολή για την ΕΔΕ, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «ενεργούμενο».

Ειδικότερα, οι βουλευτές του Ποταμιού «το μακρύ χέρι της λαϊκής (ακρο)δεξιάς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φαίνεται να διαβρώνει κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ‘δεύτερης φοράς αριστεράς’ και της θεωρητικής της πίστης στις αξίες του φιλελεύθερου Ευρωπαϊκού κράτους. Εδώ και λίγο καιρό, τόσο ο κ. Καμμένος, όσο και τα στελέχη του κόμματός του βρήκαν έναν νέο στόχο στο πρόσωπο του κ. ΠΑΜΑΚ, σε σχέση με τις εκτιμήσεις του για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, αυτό συμβαίνει:

- Όταν ο κυβερνητικός εταίρος κ. Καμμένος δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι υπήρξαν «δημοσκοπήσεις που μαγειρεύτηκαν σε συνεργασία με συμφέροντα», συμπληρώνοντας ότι «σε αυτή την υπόθεση ενεπλάκησαν όχι μόνο εταιρείες αλλά και Πανεπιστήμια».
- Όταν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Κουίκ προχωρά ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας από τον κ. Μαραντζίδη να παραδώσει την πανεπιστημιακή του έδρα, ενώ παράλληλα απαιτεί από τη Σύγκλητο του ΠΑΜΑΚ «να επιληφθεί του θέματος», ήταν μόνο θέμα χρόνου να έρθει και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον κ. Μαραντζίδη.

Στο πλαίσιο αυτό,
κ. Δανέλλης και Μαυρωτάς δηλώνουν για τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, ότι «δρώντας ως ενεργούμενο των κυβερνητικών εταίρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρύτανης επέλεξε τη διενέργεια ΕΔΕ, παρότι είχε αρχικά υποστηρίξει το έργο της Μονάδας Ερευνών για το ζήτημα που είχε προκύψει.»

«Είναι κατανοητό ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ζητήματα όπως αυτά της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έρευνας και της διοικητικής αυτοτέλειας των Πανεπιστημίων αποτελούν ‘ψιλά γράμματα’. Για τον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ όμως, οι διαχρονικοί αγώνες του ακαδημαϊκού χώρου και των λειτουργών του για ελεύθερη επιστημονική έρευνα, δίχως έξωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, θα έπρεπε να ξέρει ότι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στο λειτούργημά του» σημειώνουν.
«Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ελπίζουμε μόνο να μην φτάσουμε να δούμε να καίγονται στο προαύλιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα βιβλία και οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του κ. Μαραντζίδη…» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του Ποταμιού.
Πηγή: skai.gr