Παρασκευόπουλος για Πανούση: Πού το μυθιστόρημα, πού ο εγκληματολόγος;

Μηνύματα απειλητικού περιεχομένου, αλλά και στοχοποίηση, ανέφερε ότι δέχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε δεικτικά σχετικά με τα καταγγελλόμενα από τον πρώην υπουργό. "Δεν μπόρεσα, από ό,τι διάβασα, να αποσαφηνίσω πού είναι το μυθιστόρημα, πού οι καταγγελίες, πού ο εγκληματολόγος. Το γεγονός ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης είναι θετικό. Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σχετικά και θα αξιολογήσει τα πάντα. Εμείς θα περιμένουμε".

Σχετικά με το περιστατικό που αναφέρει ο κ. Πανούσης για έρευνα στις φυλακές ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι το περιστατικό είναι πραγματικό αλλά όχι όπως το περιγράφει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ο Γιάννης Πανούσης ‘φωτογράφησε’ εμένα για την εισβολή αστυνομικών στις φυλακές» τόνισε επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας στον Γιάννη Πανούση που τον κατηγόρησε ότι «κρύφτηκε» στο θέμα.

«Σε μια ιστοσελίδα είχε αναφερθεί ότι μπήκε με τρόπο βίαιο στις φύλακες η αστυνομία το δημοσίευμα στοχοποιούσε και τους δυο μας, και εμένα, με μια ορολογία ότι ‘ο υπεύθυνος υπουργός που κρύβεται’... Ο κ. Πανούσης έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν έχει δώσει ο ίδιος εντολή και ότι ‘αυτό το κάνουν άλλοι που κρύβονται’.... Αισθάνθηκα ότι φωτογραφίζομαι...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε: «εγώ είπα πως δεν θα μπορούσα να δώσω εντολές στην αστυνομία, γιατί η αστυνομία παίρνει εντολές από τη δική της ιεραρχία, και σημείωνα και ότι ο ίδιος έχω στοχοποιηθεί. Βεβαίως γίνονται έρευνες στις φύλακες» διευκρίνισε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι ο κ. Πανούσης τον είχε καταστήσει κοινωνό των δικών του απειλητικών μηνυμάτων χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε «περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο" και υπογράμμισε ότι "στη δική μου περίπτωση οι καταγγελίες δεν είχαν ονοματεπώνυμο τουλάχιστον αξιόπιστο» .

«Είχα δεχθεί και εγώ απειλητικά μηνύματα»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε στη φύση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη την ύπαρξη απειλητικών μηνυμάτων καθώς όπως είπε και ο ίδιος στοχοποιήθηκε κατά καιρούς και δέχθηκε απειλητικά μηνύματα, ωστόσο πρόσθεσε ότι αισθάνεται ασφαλής γιατί φρουρείται και επιπλέον τα θέματα
αυτά απασχολούν τις αρμόδιες αρχές.

Ερωτηθείς αν έχει προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες σε δικαστικές αρχές, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτά τα θέματα τα αξιολογεί η αστυνομία. «Έχω στοχοποιηθεί και εγώ κατά καιρούς αλλά επαφίεμαι στην ασφάλεια που μας παρέχεται. Στην περίπτωση μου δεν έχουν ονοματεπώνυμο οι απειλές, τουλάχιστον αξιόπιστο» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου