Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατέθεσε στην Εισαγγελέα του ΑΠ ο Γ. Πανούσης (upd)

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και ονόματα πολιτικών και μη προσώπων που εμπλέκονται στις απειλές σε βάρος του, είτε τις γνώριζαν, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης, που κατήγγειλε μέσω συνεντεύξεών του σε εφημερίδες ότι δέχθηκε απειλές και κατά της ζωής του από πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία ενημέρωσε σήμερα Δευτέρα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παραδίδοντάς της όσα στοιχεία είχε στη διάθεσή του.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται - πιθανότατα και εντός της ημέρας- να παρέμβει για την υπόθεση και να διατάξει έρευνα για την εντοπισμό και την αναζήτηση όσων εμπλέκονται σε όσα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει.

Με δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τα στοιχεία που κατέθεσε προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.

«Έδωσα ονόματα» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πανούσης μετά την ημίωρη κατάθεσή του στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη για όσα γνωρίζει για απειλές που υποστηρίζει ότι δέχτηκε από άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και έχουν παράλληλα πολιτική δράση.

«Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων που διέθετα στην κ. εισαγγελέα για να κάνει τη δική της αξιολόγηση. Η δικιά μου άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Αυτό όμως θα το δει η Δικαιοσύνη. Έχει ονόματα μέσα (σ.σ η κατάθεση)... Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του όποτε το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη δήλωση του διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αφορούν περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.

Σε ερώτηση για τη στάση της κυβέρνησης απάντησε: «είμαστε σε απόλυτη συμφωνία με τον κ. Τσίπρα. Επειδή από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορέσαμε το θέμα της διαφθοράς να αντιμετωπιστεί πολιτικά, αποφάσισα να καταθέσω τα στοιχεία στις αρχές για να αντιμετωπιστεί δικαστικά».

Είπε επίσης ότι κατά την γνώμη του οι δύο υποθέσεις (καταγγελίες και διαφθορά) συνδέονται υπόγεια, και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας με τίμησε δυο φορές μια που με έβαλε στην κυβέρνηση, και μια που δεν με έβαλε για να με προστατεύσει.»

«Και εγώ έχω δεχθεί απειλές» κατήγγειλε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη Τύπου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Πανούσης καταγγέλλει τη Δευτέρα στην εφημερίδα Τα Νέα ότι δύο βουλευτές κι ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ «έχουν ευθέως σχέσεις» με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν κι άλλοι στο κυβερνών κόμμα που έχουν μια «πιο χαλαρή σχέση». «Έχω στοιχεία και γι’ αυτούς» τονίζει. 

Ο πρώην υπουργός μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ανέφερε επίσης ότι δεν αναφέρεται σε υπουργούς, όταν κάνει λόγο για πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε πρόσωπα με πολιτική δράση.

Μετά τον Άρειο Πάγο, ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου η οποία τον κάλεσε σε κατάθεση σχετικά με όσα υποστήριξε για την ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της ελληνικής αστυνομίας.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου