Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιον» για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

«Ουδέν σχόλιον» για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δήλωσε ουσιαστικά την Παρασκευή η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ανίκα Μπράιτχαρντ ερωτηθείσα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, στον απόηχο των πληροφοριών του ΣΚΑΪ ότι το προγραμματισμένο EuroWorking Group δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εμπλοκής στο ζήτημα αυτό.

«Οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος» τόνισε η κοινοτική αξιωματούχος, αρνούμενη πάντως να απαντήσει για τους πλειστηριασμούς.

Όπως σημείωσε, μόλις οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης. «Βλέπουμε το Eurogroup της Δευτέρας ως μια καλή ευκαιρία» επισήμανε η Α. Μπράιτχαρντ, υπενθυμίζοντας την «σφικτή» προθεσμία για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίασης του Εurogroup είναι αναγκαία να προηγηθεί η διεξαγωγή EuroWorkin Group. Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ δήλωναν άγνοια για σημερινή τηλεδιάσκεψη, η οποία ήταν γνώστη στα ΜΜΕ εδώ και μέρες, ωστόσο επισήμαιναν ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και τη Δευτέρα το πρωί.

Εν τω μεταξύ, σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι παραμένει σε στάση αναμονής της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ συνδέει τα αποτελέσματά της και με τη συζήτηση που θα ανοίξει στη συνέχεια.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ