Επανέρχεται με τροπολογία το άρθρο για τη φορολόγηση των μικρών ζυθοποιιών

Προσπάθεια για να βρεθεί η χρυσή τομή στη φορολόγηση των μικρών ζυθοποιιών αναζητά η κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ.

Το επίμαχο άρθρο 52 που εισήχθη στις Επιτροπές της Βουλής προς ψήφιση, αποσύρθηκε, καθώς έλαβε ψήφους μόνο από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξουν συνεννοήσεις μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκείμενου να αρθούν οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, το άρθρο θα επανέλθει στη Βουλή με τη μορφή της τροπολογίας.

Η αύξηση του φόρου στην ελληνική μπίρα είναι ένα από τα 49 προαπαιτούμενα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και είναι κληροδότημα του Κωστή Χατζηδάκη.

«Μου κάνει εντύπωση η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο για την αύξηση του φόρου κατανάλωσης μπύρας σε μικρές ζυθοποιίες, απο τη στιγμή που δεν είναι προαπαιτούμενο και απο τη στιγμή που τόσο ο κυβερνητικός του εταίρος, όσο και η αντιπολίτευση είχαν απο την αρχή ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πάντως, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι το κόμμα της επιφυλάσσεται για το συγκεκριμένο άρθρο να αναθεωρήσει τη στάση του και να το ψηφίσει τελικά, εαν επανέλθει τροποποιημένο και με χαμηλότερη φορολογία.

«Μας ενδιαφέρει πολύ να μην πλήξουμε τις μικρές ζυθοποιίες», είπε η κ Χρυσοβελώνη, λέγοντας ότι το κόμμα της γενικά θα ψηφίζει οτιδήποτε δεν πλήττει τους πολίτες αλλά προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον των ελλήνων πολιτών.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τέλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στις σχέσεις του κόμματος με την ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή: skai.gr