Κλείσιμο

Βούτσης για Φίλη: Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις επιστημονικές του απόψεις

«Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις επιστημονικές ή προσωπικές του απόψεις. Αναλαμβάνει την ευθύνη και κρίνεται γι' αυτές... Η Βουλή θεσμικά έχει πάρει τις αποφάσεις της» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας μετά το Μαξίμου, την τοποθέτησή του  υπουργού Παιδείας ότι οι Πόντιοι δεν υπέστησαν Γενοκτονία με την επιστημονική έννοια του όρου, δήλωσε που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Το ενδεχόμενο παραίτηση
ς του υπουργού Παιδείας άφησε από την πλευρά του ανοιχτό ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στη Βουλή, ο υφυπουργός δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε, αν τίθεται θέμα παραίτησης του υπουργού Παιδείας, διαμηνύοντας ότι θέση της κυβέρνησης για τη Γενοκτονία των Ποντίων είναι γνωστή.

«Οι επιστημονικές προσεγγίσεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα σε μία δημοκρατία, ωστόσο, η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή και δημόσια εκφρασμένη τόσο με δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19/5/2015 όσο και στους χαιρετισμούς στις αντίστοιχες μέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κατά το παρελθόν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Αμανατίδης εξαπέλυσε επίθεση και στη ΝΔ, δηλώνοντας ότι «η εσωτερική μάχη για την αρχηγία της δεν μπορεί να γίνεται με όρους πατριδοκαπηλίας». «Θα βοηθούσε την πολιτική ζωή της χώρας αυτή να γίνεται με πολιτικούς όρους και θέσεις γεγονός που δεν έχουμε δει να συμβαίνει» πρόσθεσε.

«-Τίθεται θέμα παραίτησης;
- Αυτή ήταν η δήλωσή μου δεν έχω να πω κάτι άλλο»
απάντησε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός.
Πηγή: skai.gr