Στις ελληνικές καλένδες ο προγραμματισμός της Ζωής για υποθέσεις Siemens - Λαγκάρντ

«Πάγο» στον προγραμματισμό της τέως προέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Ζωής Κωνσταντοπούλου έβαλε η νέα σύνθεση της Επιτροπής.

Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φάνηκε πρόθυμο να στηρίξει τις εκκρεμότητες που είχε αφήσει κατά προτεραιότητα η κα Κωνσταντοπούλου, ενώ χλιαρή ήταν και η στάση των βουλευτών της συμπολίτευσης, οι οποίοι κράτησαν μεν τα προσχήματα αναφερόμενοι στις υποθέσεις Siemens και Λαγκάρντ, αλλά όχι με θέρμη.

Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να έρθουν στην Επιτροπή οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης για να ενημερώσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης και τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνοελβετική συμφωνία.

Όσον αφορά την υπόθεση Siemens, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ειρωνικά «αν κληθεί ο Στουρνάρας να φωνάξετε και την κα Κωνσταντοπούλου, αλλιώς δεν θα έχει νόημα η έλευσή του».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε κατά προτεραιότητα έλεγχο της έκθεσης του ΕΣΡ, λόγω και του ν/σ ΜΜΕ, πρόταση που δεν εγκρίθηκε.

«Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές με το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες που ψηφίστηκε» επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής είναι δημιουργία Κέντρου Προπαγάνδας » δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Αϊβατίδης, ήταν ο μόνος που υποστήριξε την κα Κωνσταντοπούλου. «Δεν χρειάζεται ειρωνεία για πρόσωπα που είναι πλέον εκτός Κοινοβουλίου» απάντησε στο σχόλιο Βενιζέλου.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά