Γεροβασίλη: 10 με 15 Νοεμβρίου πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα

«10 με 15 Νοεμβρίου πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα» ξεκαθάρισε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Από μηδενική βάση μεταρρυθμίζουμε το σύστημα... Θα κάνουμε διάλογο για το καλύτερο δυνατόν, και όλες οι προτάσεις θα ληφθούν υπόψη... Βάζουμε ένα πλαίσιο. Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει σύνταξη και για την παρούσα και για την επόμενη γενιά» επισήμανε, κάνοντας λόγο για «ειλικρινή μεταρρύθμιση».

Για το ασφαλιστικό σύστημα διερωτήθηκε «αμφισβητεί κανείς ότι έχουμε μη βιώσιμο ασφαλιστικό; Υπάρχει αμφιβολία οτι το 2018 καταρρέει αν δεν πάρουμε μέτρα; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι καταρρέει το 2018». «Η συζήτηση για τα ισοδύναμα είναι διαρκής» τόνισε.

«Το ασφαλιστικό σύστημα δεν ήταν στις υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών είναι κυβερνητική θέση μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του μνημονίου που υπογράψαμε και της κατάστασης» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν μάς είναι καθόλου ευχάριστο, θα θέλαμε να ήμασταν στην εποχή των παχέων αγελάδων και να μοιράζαμε χρήματα» δήλωσε.

Για την Γ.Γ Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου τόνισε ότι «έχουμε ζητήσει την παραίτησή της... Βρίσκεται σε θέση που δεν πρέπει να υπάρχουν θολά σημεία και σκιές, θα έχει χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της, αλλά μέχρι τότε δεν θα πρέπει να παραμένει (στη θέση της)... Δεν πρέπει να έχουμε συννεφάκια».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι δεν προκύπτει πως οι εταίροι έχουν ενοχληθεί για το θέμα της κ. Σαββαΐδου. «Δεν είναι αρμοδιότητά τους. Είναι θέμα διαφάνειας, αξιακό, αρχής, να μην υπάρχουν σε αυτά τα θέματα γκρίζα σημεία».   

Για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι γίνεται προσπάθεια να μην ισχύσει η αύξηση γιατί είναι ένα μέτρο που η κυβέρνηση το θεωρεί οριζόντιο και άδικο. Όπως είπε μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να βρεθεί λύση.

Πηγή: skai.gr