Λεβέντης: Δεν στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ικανοποιηθούν τα εννέα σημεία μας

Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να υποστηρίξει κοινοβουλευτικά τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν γίνουν δεκτά τα εννέα σημεία που έχει θέσει, διαμήνυσε εκ νέου από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι ενώ επί χρόνια υποστήριζε πως έχει εναλλακτικές λύσεις, τελικά υπέγραψε το χειρότερο Μνημόνιο, και σημειώνοντας αιχμηρά πως ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στο πουθενά.

Τόνισε δε ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε απομακρύνει προ πολλού τους «δραχμιστές» από την παράταξή του για το καλό της χώρας, προσθέτοντας ειρωνικά πως με αυτό το πλήθος αντιφάσεων και αντιθέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κόμμα, αλλά λαϊκή αγορά».

Επέκρινε επίσης έντονα τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για τη συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στην προσφυγική κρίση, διερωτώμενος αν ο κ. Τσίπρας έχει διαβεβαιώσεις για αποχώρηση της Τουρκίας από τα κατεχόμενα.

Πάντως, ο κ. Λεβέντης έστρεψε τα βέλη του και σε κόμματα της αντιπολίτευσης, επικρίνοντας την απόφαση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να καταψηφίσουν τα προαπαιτούμενα ενώ υποστήριξαν το Μνημόνιο.

Επιτέθηκε ακόμα στα σενάρια για συνεργασία μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, λέγοντας πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά για τα «ερείπια» του παλιού ΠΑΣΟΚ και ενός κόμματος «που κατασκευάστηκε πολύ γρήγορα».

«Τώρα προσπαθούν να ενωθούν μήπως σωθούν αλλά κόμματα χωρίς ιδεολογία δεν έχουν μέλλον», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr