ΝΔ: Ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το ζήτημα του «πόθεν έσχες» υπουργών

«Ο κύριος Τσίπρας  δεν μπορεί να σιωπά άλλο» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν «υπάρχουν -ναι ή όχι;- υπουργοί του που υπέβαλαν προβληματικά “πόθεν έσχες”» και να διευκρινίσει «πόσα εκατομμύρια έκρυβε ο καθένας από αυτούς και γιατί τα έκρυβε».

Περαιτέρω η ΝΔ κάνει λόγο για «σκοτεινές υποθέσεις» αναρωτώμενη «τι κρύβεται πίσω από αυτές».

«Το δήθεν  ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ  κατέρρευσε» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Διαφάνεια παντού», καταλήγει.

Ερώτηση από 6 βουλευτές της ΝΔ 
Το ζήτημα των «προβληματικών» δηλώσεων πόθεν έσχες δύο μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θίγουν με σημερινή ερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, 6 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  

Στην ερώτησή τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Άννας Καραμανλή, αναφέρονται στην περίπτωση Υπουργού με αδήλωτο ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου επί 3 χρόνια, το οποίο δηλώθηκε εκ των υστέρων, καθώς και για περίπτωση Υπουργού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε, τη συμμετοχή του σε εταιρία. 

Όπως τονίζουν,  τέτοιες πρακτικές δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη θεωρία περί «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», η οποία αποδομείται καθημερινά από τα πεπραγμένα των μελών της Κυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα εξαιρετικής σφοδρότητας και σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις για τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Η κ. Καραμανλή και οι 5 Βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση, υπογραμμίζουν την ανάγκη για εδραίωση της ισονομίας και του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία, καθώς και την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. 

Ως εκ τούτου ζητούν από τον Πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν υπάρχουν ή όχι μέλη της Κυβέρνησής του με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ επί τριετία και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει άμεσα για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές:
Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Γεωργαντάς και Λευτέρης Αυγενάκης. 





Πηγή: skai.gr