Μεϊμαράκης: Μη διανοηθούν να φέρουν νέα μέτρα στη Βουλή

«Μη διανοηθούν να φέρουν νέα μέτρα στη Βουλή», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον απόηχο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δείχνει ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την περίοδο 2015-16.

Μιλώντας έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως τα δημοσιονομικά κενά που δείχνει το ΔΝΤ είναι οι «ουρές» που ο ίδιος ανέφερε στη Βουλή στο τέλος των προγραμματικών δηλώσεων.

Σχολιάζοντας φήμες πως η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων σε νομοσχέδιο με ένα άρθρο, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε ειρωνικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία.

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως τα προαπαιτούμενα δεν θα έρθουν με ένα άρθρο, παρά το γεγονός ότι πρέπει να ψηφιστούν έως τις 15 Οκτωβρίου.

Η κ. Γεροβασίλη διέψευσε ακόμα τα υπονοούμενα του κ. Μεϊμαράκη για κρυφά νέα μέτρα, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει μεγαλύτερη φορολογία κατά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Πηγή: skai.gr