Καμμένος: Όλοι θα υπηρετούν σε Έβρο ή νησιά, εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα

Όλοι οι θα υπηρετούν στον Έβρο και τα νησιά τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της θητείας τους, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Προσέθεσε ακόμη πως έχουν δεσμευθεί τα χρήματα από τους εξοπλισμούς για να πληρωθούν τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ σχετικά με τις μειώσεις αποδοχών που είχαν υποστεί.

Ο κ. Καμμένος υποσχέθηκε επίδομα παραμεθορίου στους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις ενώ τόνισε οτι η κυβέρνηση δίνει βάρος στην αμυντική προστασία της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου πρώτον γιατί εκεί βρίσκονται τα ενεργειακά μας αποθέματα, αλλά και επειδή εκεί μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τον κυπριακό ελληνισμό.

Δήλωσε ακόμα ότι μελετάται ειδικό μισθολόγιο για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, η ισχύς των οποίων κατοχυρώνεται από την ποιοτική υπεροχή του προσωπικού τους.

Στο αμιγώς πολιτικό μέτωπο, ο υπουργός Άμυνας τόνισε τέλος ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει την μεταπολίτευση.

Ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών και τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι σε αυτή την τετραετία πρέπει να προχωρήσουν τέτοια μέτρα που θα αποδεικνύουν ότι και τα δύο κόμματα είναι αποφασισμένα να αλλάξουν τα πράγματα, σύμφωνα με την εντολή του ελληνικού λαού.

Υποστήριξε δε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί και να δώσει η πρώτη η κυβέρνηση το παράδειγμα της. Τόνισε ότι το μήνυμα των εκλογών ήταν ένα μήνυμα ομοψυχίας και ο λαός στήριξε δύο κόμματα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ,αλλά με κοινό όραμα που είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, θα ενώσει τον ελληνικό λαό με στόχο την έξοδο από την κρίση και να οδηγηθούμε με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για εκείνους που στην προεκλογική περίοδο «παρέσυραν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτεθεί προσωπικά κατά του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ