«Επιτακτική» η ανάγκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Στη Βουλή κατέθεσαν τις προτάσεις τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση της Ν.Δ. χαρακτηρίζουν «επιτακτική» την ανάγκη να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της προμήθειας 21 αυτοκινούμενων ερπιστριοφόρων, και για την προμήθεια 6 ραντάρ αντιπυροβολικού «ΤPQ37» για τις οποίες διαβίβασε σχετικές δικογραφίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο (το οποίο υπογράφουν 116 βουλευτές) οι λόγοι για τους οποίους ζητείται εξεταστική επιτροπή είναι η ανάγκη για διαφάνεια και για χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, καθώς και ότι πρέπει να γίνει σαφές στους πολίτες ότι σε καμία περίπτωση η Βουλή δεν πρέπει να μείνει απαθής σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες έρχονται στη Βουλή προς διερεύνηση και όχι προς αρχειοθέτηση άνευ εξετάσεως.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ με την πρότασή του, ζητά να ερευνηθεί η πορεία υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όχι μόνο σε προηγούμενες περιόδους διακυβέρνησης, αλλά έως την ημέρα που θα λήξει το έργο της επιτροπής, δεδομένου ότι η διαδικασία υλοποίησης των περισσοτέρων προγραμμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν στην πρότασή τους ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη, η εξεταστική επιτροπή να διατυπώσει το πόρισμά της ένα μήνα μετά την έναρξη των εργασιών της, προκειμένου να μην μετατραπεί σε αντικείμενο μεθοδεύσεων και υπονόμευσης της πολιτικής ζωής του τόπου.
Πηγή: skai.gr