Κουτσούμπας: Ο λαός μας δοκίμασε και την «πρώτη φορά αριστερά»

Στην κάλπη της Κυριακής, ο λαός, «έχοντας πλέον απτά στοιχεία ότι δεν μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, πρέπει να αχρηστεύσει τις παγίδες προκειμένου να τον κάνουν συνένοχο της αντιλαϊκής πολιτικής και να ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τώρα πια ο λαός μας δοκίμασε και την "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση που μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΑΝΕΛ στήριξαν το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα» σημειώνει ο γγ. του ΚΚΕ.

Προσθέτει ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διέξοδο για τον λαό η γρήγορη εφαρμογή του Μνημονίου στο όνομα της ταχύτερης απαλλαγής από αυτό.

«Εκείνο που χρειάζεται ο λαός μας είναι όχι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, άντε και κανένα μπάλωμα στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά πραγματικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και οικονομίας, σύγκρουση με την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, την ΕΕ, για να μπορέσει να ζήσει με πλήρη δικαιώματα» δηλώνει ακόμη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα, κάνει λόγο για εξόφθαλμη κοροϊδία. «Οι του ΣΥΡΙΖΑ Νο2, η ΛΑΕ, πήραν τα προηγούμενα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ και ξανασερβίρουν την ίδια ξαναζεσταμένη σούπα του "Προγράμματος της Θεσσαλονίκης" που έταζε τον "ουρανό με τ' άστρα" στο κεφάλαιο και ψίχουλα για τους πιο εξαθλιωμένους -που ούτε αυτά δε μπόρεσε να δώσει. Οι του ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 λένε τώρα ότι και το μνημόνιο θα υλοποιούν και τα προβλήματα που θα δημιουργεί το μνημόνιο θα λύνουν. Μα ποιόν κοροϊδεύουν; τα δεσμά του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την ΕΕ» σημειώνει ο γγ. του ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr