Μεϊμαράκης: Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα στους εταίρους η κυβέρνηση Τσίπρα

Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας μετεκλογικά ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή τροχιά επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο Euronews. «Στη φάση που βρισκόμαστε μόνο με συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων και καλή συνεργασία των θεσμικών παραγόντων μπορεί η χώρα να πάει μπροστά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Ευρώπη δεν θέλει να μας σκοτώσει, θέλει να μας βοηθήσει. Με αυτή τη σκέψη λοιπόν, εφόσον και η Ευρώπη δει ότι μια κυβέρνηση μέσα στον πρώτο χρόνο θέλει να νοικοκυρέψει, θέλει να εξορθολογήσει, να στείλει ένα μήνυμα ότι η χώρα έχει ισχυρή πολιτική βούληση να εφαρμόσει το πρόγραμμα και να πάει μπροστά, είμαι σίγουρος ότι οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και δεν μπορούν να εφαρμοστούν και είναι πολύ υφεσιακές, μπορούν να συζητηθούν» τόνισε. «Θα είναι λάθος αν πιστεύει κανείς ότι στον πρώτο χρόνο θα μπορέσουμε να πάμε να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους» διευκρίνισε πάντως.

Όσον αφορά το θέμα των αγροτών δήλωσε δε ότι «όταν τούς εξηγήσαμε ότι δεν μπορεί να φορολογηθεί 100% προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο, μας είπαν ότι αυτά ουδέποτε ελέχθησαν από τους Έλληνες υπουργούς. Άρα, ήταν ελλιπής η ενημέρωση που είχαν οι Έλληνες υπουργοί και έτσι την μετέφεραν οπότε και ελήφθησαν λάθος αποφάσεις.

«Αυτοί περιμένουν την πλήρη εφαρμογή ώστε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους υλοποιώντας τις αποκρατικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται... Δυστυχώς, η κυβέρνηση Τσίπρα παρουσιάστηκε χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα -όπως αυτό καταγράφεται σήμερα- και σε πάρα πολλά ζητήματα -όπως μου είπαν οι Ευρωπαίοι- όταν τους αναπτύσσαμε τα δικά μας επιχειρήματα ότι αυτά δεν αναφέρθηκαν» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εμείς κατ’ αρχήν ψηφίσαμε την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Γιατί γνωρίζουμε πόσο καταστροφικό είναι να φύγει η χώρα από την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη μας βοηθά, έχουμε τις επιδοτήσεις που παίρνουμε για τα αγροτικά προϊόντα και όχι μόνο, έχουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, έχουμε τους πόρους αλληλεγγύης, έχουμε το πακέτο Γιούνκερ, έχουμε τραπεζική βοήθεια. Όλα αυτά η χώρα θα τα έχανε αν δεν είχε την συμφωνία με την Ευρώπη. Τα μέτρα τα συγκεκριμένα όμως είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «αν δεν υπήρχαν οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβρη η χώρα θα είχε επανέλθει στην κανονικότητα.»

«Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί, θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται» εκτίμησε.

«Από 'κει και πέρα απαιτείται καλύτερη συνεννόηση, καλύτερη φύλαξη συνόρων, κέντρα υποδοχής. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια τα οικονομικά τα οποία μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μείζον αυτό ζήτημα» πρόσθεσε ο πρόεδρο της ΝΔ.

Εξάλλου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συζήτηση με νέες και νέους στο Γκάζι το απόγευμα, δήλωσε ότι η ΝΔ, εάν είναι πρώτη, θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, συνεννόησης και εθνικής ευθύνης.

Είπε ωστόσο ότι «απ' ό,τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα δεν θα μετέχει, και ενώ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, λέει ότι η συνεργασία με τη ΝΔ είναι παρά φύση».

«Δεν μπορεί να διχαζόμαστε άλλο, να μιλάμε συνέχεια για το παλιό και το νέο. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο», τόνισε, και ζήτησε από τους νέους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία την Κυριακή.

«Η αποχή δεν είναι λύση. Η συμμετοχή δια της ψήφου μπορεί να φέρει αλλαγή προς το καλύτερο. Σας προτρέπω να βρείτε τους φίλους της ηλικίας σας και να τους πείσετε να ψηφίσουν», σημείωσε, και τόνισε πως δεν γίνεται να πάμε μπροστά τη χώρα αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα μίνιμουμ αξιών και αρχών.
Πηγή: skai.gr