Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Eurogroup ενόψει εκλογών και αξιολόγησης

Οι προετοιμασίες για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να συνεχιστούν, παρά το «μη καθαρό» πολιτικό τοπίο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην άτυπη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας στο Λουξεμβούργο.

«Η δουλειά πρέπει να προχωρήσει το δυνατόν περισσότερο» τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την πλευρά των δανειστών, δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως οι θεσμοί θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τα ορόσημα που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση τους ερχόμενους μήνες.

Ήσυχος όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, ό,τι κι αν προκύψει μετεκλογικά.

«Δεν ανησυχώ», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η «τεράστια πλειοψηφία» του ελληνικού λαού υποστηρίζει ένα πρόγραμμα βοήθειας που θα διασφαλίσει τη μεταρρύθμιση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εντός ευρωζώνης.

«Πρέπει να αφήσουμε τους πολίτες να αποφασίσουν», συμπλήρωσε.

Κύριο αντικείμενο στην ατζέντα του Eurogroup είναι η πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να ενημερώνει τους ομολόγους του για την προεργασία που έχει γίνει ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης.
Πηγή: skai.gr