Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία – Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν εκβιάζεται

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία, όμως αν υπάρχει ανάγκη για συμμαχίες, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης, δήλωσε σήμερα Τετάρτη στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας 11 μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε πως έως τώρα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων έχει φανερώσει τη διάσταση απόψεων μεταξύ των άλλων δυνάμεων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέθεσε ότι η Κουμουνδούρου έχει κάνει τα προγραμματικά ανοίγματά της, και μετά τις εκλογές θα περιμένει τους επίδοξους εταίρους να παρουσιάσουν τα δικά τους προγράμματα. «Κοινούς στόχους θέλει μια συμμαχία. Να τους βρούμε και ξαναμιλάμε», είπε.

Απέδωσε μάλιστα τις εκκλήσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε προσπάθειες «εκ του πονηρού» για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να υλοποιήσει μόνος του τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει για τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, αλλά δεν θα «εκβιαστεί» από κανέναν, δήλωσε από την πλευρά στο σταθμό μας ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσέθεσε πως ο ίδιος θα ήταν ανοιχτός σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία αν υπάρξει κυβέρνηση μεγάλης συνεργασίας.

Τόνισε δε ότι από την πλευρά του δεν θεωρεί προϋπόθεση τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα πια έχετε και εσείς παρελθόν», συμπλήρωσε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για καταστροφική και ερασιτεχνική διακυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr