Θεοδωράκης: Χρειαζόμαστε στο ελάχιστον συμφωνία 10 σημείων

Νέο κάλεσμα για ευρείες συνεργασίες μετά τις εκλογές απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως ακόμα κι αν δεν είναι δυνατή η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει στο ελάχιστο να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία «10 σημείων», που θα είναι «το δικό μας Μνημόνιο».

Μιλώντας στον ANT1, o κ. Θεοδωράκης είπε πως δεν είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί μια τρικομματική κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και Το Ποτάμι, όμως αποσαφήνισε ότι κυβερνήσεις των 155 εδρών δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Επισήμανε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός, και το πρώτο κόμμα θα πρέπει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωράκης απέκλεισε ωστόσο κάθε σενάριο προσωπικής συμμετοχής του στην κυβέρνηση, αφήνοντας «παράθυρο» μόνο για άλλα στελέχη του Ποταμιού. «Δεν έχω μπει στην πολιτική για αξιώματα, δεν είμαι λιγούρης», είπε.

Συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή είχε πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ του ιδίου, του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία ως «θετικό κεφάλαιο για την επόμενη μέρα».

Επέκρινε όμως και τους δυο αρχηγούς, σημειώνοντας πως πρέπει να ξεπεράσουν τις παλαιοκομματικές λογικές, να στελεχώσουν την κυβέρνηση με αξιοκρατικά κριτήρια, και ιδεολογικό-ευρωπαϊκό πυρήνα τον «ανθρωπισμό», όχι «κούφιες ιδεολογίες» του παρελθόντος.
Πηγή: skai.gr