Μήνυμα Μεϊμαράκη στην Ευρώπη: Η ΝΔ το κόμμα που εγγυάται τη σταθερότητα

Μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων έστειλε, μέσω συνέντευξής του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Ακόμα κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα τις κερδίσει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής αντιπολίτευσης κάθε φορά που φέρνει έναν νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Προειδοποίησε μάλιστα προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη δεν έχει ακόμα περάσει. «Εάν καταλήξουμε με μια ασταθή κυβέρνηση, ο κίνδυνος μπορεί να γίνει πιο άμεσος», είπε.

Χαρακτήρισε δε τον τέως πρωθυπουργό ως το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης, που πήγε «κλαίγοντας» στους εταίρους για να ζητήσει νέο Μνημόνιο. «Είναι ένα πράγμα να είσαι καλό παιδί, και κάτι σαφώς διαφορετικό να είσαι ένας πολιτικός ηγέτης», σημείωσε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ως απόλυτα αδικαιολόγητη την απόφαση για νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης επαναβεβαίωσε πως η ΝΔ είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το καλό της χώρας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως ο ίδιος δεν θα αναλάβει την πρωθυπουργία. «Έχουμε αποδείξει κατά τα χρόνια πως όταν είναι καλό για τη χώρα για να διασφαλίσουμε τη θέση της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε», επισήμανε.

«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, έχει χρησιμοποιήσει μειωτικές εκφράσεις για εμάς. Παρ’ όλα αυτά, τον υποστηρίξαμε όταν πιστέψαμε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας βρισκόταν σε κίνδυνο», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr