Κλείσιμο

Γλέζος: Ψήφος στο ΚΚΕ αν δεν υπάρξει πόλος άμεσης δημοκρατίας

Ψήφο στο ΚΚΕ προτίθεται να ρίξει ο Μανώλης Γλέζος – παρά τις διαφορές του – αν δεν σχηματιστεί πριν τις εκλογές ένας πολιτικός πόλος που να εκφράζει πλήρως τη λαϊκή εξουσία, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο λαός πρέπει να έρθει στην εξουσία. Πείτε το άποψη, δόγμα», είπε.

Ο κ. Γλέζος δεν διευκρίνισε αν θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας πως η επιλογή του θα εξαρτηθεί από το αν θα ακουστούν οι απόψεις του και γίνει σεβαστή η βούλησή του για «άμεση δημοκρατία».

Τόνισε όμως πως δεν είναι δυνατό να στηρίξει μια παράταξη που υποστηρίζει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το έχω πει επανειλημμένα, είναι φανερό είμαστε στο ευρώ, στην ευρωζώνη, αν πάμε στο εθνικό νόμισμα τότε με την πρώτη δυσκολία θα τυπώσουμε χρήμα και θα ανεβεί ο πληθωρισμός», είπε. «Δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν μπορούμε να βάλουμε θέματα να φύγουμε από την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σεβάστηκε την εντολή που πήρε στις εκλογές του Ιανουαρίου, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς απάντησε πως δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το «μεταλλαχθέν κόμμα-κυβέρνηση Μαξίμου» που δεν εξέφρασε τη βούληση του λαού στις εκλογές και το δημοψήφισμα.

Επισήμανε πάντως ο ίδιος δεν ήθελε ποτέ διάσπαση ιδεών, αλλά συνέχιση της ενότητας, ειδικά για τα δίκια του λαού.
Πηγή: skai.gr