Στον «αέρα» το ομαδικό ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου

Πρόβλημα με το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών που προγραμματιζόταν αρχικά για τις 10 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως έχει προκύψει κατά τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ημερομηνία δεν εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει ειλημμένη υποχρέωση στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, το ομαδικό ντιμπέιτ ενδέχεται να μεταφερθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα, κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει με το ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που είναι κατ’ αρχήν προγραμματισμένο για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το Ποτάμι έχει εκφράσει την διαφωνία του με τους όρους διεξαγωγής των τηλεμαχιών, ωστόσο δεν έχει αντιρρήσεις για τις προτεινόμενες ημερομηνίες.

Οι ΑΝΕΛ δηλώνουν σύμφωνοι και έτοιμοι να συμμετάσχουν στην τηλεμαχία, χωρίς να προβάλλουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τους όρους διεξαγωγής.

Το ΚΚΕ διαφωνεί με το δικομματικό ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αλλά και με την ιδέα του ντιμπέιτ αυτή καθ' αυτή. Ωστόσο, ο Περισσός έχει γνωστοποιήσει ότι η ηγεσία του κόμματος θα συμμετάσχει σε κοινή τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να θέτει ζήτημα ημερομηνίας ή διαφωνίας με κάποιον από τους όρου διεξαγωγής.

Την ριζική διαφωνία της με το γεγονός ότι το ζήτημα των τηλεμαχιών δεν συζητήθηκε στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, η οποία παράλληλα καταδίκασε το ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό» των άλλων κομμάτων.
Πηγή: skai.gr