Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην πελατειακή λογική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σήμερα Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για δυο κόμματα που έχουν την «λογική του πελατειακού κράτους», αλλά επισημαίνοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες υπάρχει ανάγκη ευρύτατων πολιτικών συνεργασιών για το καλό της χώρας.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας πρακτικές ευνοιοκρατίας και κομματοκρατίας κατά την 7μηνη κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Πιστεύει κανείς ότι άλλαξαν οι όροι για το δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ; Καθημερινά έχουμε πράξεις διορισμού ημετέρων, είναι η συνέχεια του παλιού συστήματος», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα απέκρουσε τις «αστείες» επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή του Ποταμιού σε συστήματα διαπλοκής.

«Διαπλοκή έχουν τα μεγάλα κόμματα που υπόσχονται και που λένε ‘βοήθα με κι εγώ εδώ θα είμαι’. Πιστεύει κανείς ότι οι άνθρωποι της διαπλοκής επενδύουν στο 6%, 7% ή 8% του Ποταμιού και όχι στο 25% του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ;», διερωτήθηκε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι και στα δυο κόμματα υπάρχουν «υγιείς δυνάμεις» που θα πρέπει να αξιοποιηθούν με βάση προγραμματικές συγκλίσεις, με στόχο να επιτευχθούν μεταρρυθμίσεις σε προβληματικούς τομείς της δημόσιας ζωής που δεν καλύπτονται από το Μνημόνιο, όπως η Παιδεία και η Υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό., επανέλαβε την πάγια θέση του Ποταμιού για συνεργασίες που να εκφράζουν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και θα διασφαλίζουν τη σταθερότητα ενόψει δύσκολων μεταρρυθμίσεων και αποφάσεων.

«Δεν μπορεί το 35% ή το 38% να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Χρειάζεται μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων. Τουλάχιστον το 51% του κόσμου πρέπει να εκφράζεται από μια κυβέρνηση», είπε ο κ. Θεοδωράκης.
Πηγή: skai.gr