Θάνου στο υπουργικό: Θα απαιτηθεί να χειριστούμε και άλλα ζητήματα

·Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός ΕΔΩ
·Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΕΔΩ 

Tην πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το το Υπουργικό Συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τη Βασιλική Θάνου. Στην εναρκτήρια ομιλία της, η πρωθυπουργός επισήμανε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι ευρύτατης αποδοχής, και την αποτελούν πρόσωπα και προσωπικότητες από την πολιτική, τον ακαδημαϊκό χώρο και την τέχνη.

«Στόχος είναι η
προετοιμασία των βουλευτικών εκλογών, αλλά θα απαιτηθεί πιθανόν να χειριστούμε και άλλα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και ορισμένα άλλα. Θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας για να επιλύονται όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν να επιλύονται κατά τον πληρέστερο δυνατό τρόπο» ανέφερε η κ. Θάνου.

Θα ακολουθήσουν, νωρίς το απόγευμα οι τελετές παράδοσης-παραλαβης στα υπουργεία.

Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Παιδείας Αγγελική Κιάου και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έδωσαν πολιτικό όρκο.

«Το θεωρώ τιμητικό, και χαίρομαι που με τιμούν αναγνωρίζοντας το έργο της Εθνικής Πινακοθήκης - όχι μόνο το προσωπικό μου έργο» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Πολιτισμού.

«Με την υπηρεσιακή κυβέρνηση προχωρούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, απλώς δεν νομοθετούμε» διευκρίνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος.

Έτοιμος να επισκεφτεί τα νησιά και να δει την κατάσταση που επικρατεί με το μεταναστευτικό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.

«Προτεραιότητα είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και να αποκτήσει εκλεγμένη κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Είναι ένα υπουργείο φωτιά... Το πρόβλημα δεν είναι να διεκπεραιώσει κανείς υπηρεσιακά αυτή την ιστορία, αλλά να δώσει συνέχεια στις προσπάθειες των προηγουμένων κυβερνήσεων» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας.

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα κενά τα σχολεία, τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών» σχολίασε η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη ζήτησε χρόνο. «Μέχρι τώρα μέσα από αυτά τα 40 χρόνια που είμαι σε αυτό που λέγεται ελληνικό τραγούδι, ελληνικός πολιτισμός και ελληνική γλώσσα που πιστεύω ότι είναι το ωραιότερο άνθος του πολιτισμού μας, μεταφέρω την ψυχή, την αγάπη, την αισιοδοξία τον πολιτισμό και όλα όσα κρίνει ο ελληνικός λαός» δήλωσε συγκινημένη.
Πηγή: skai.gr