Μεϊμαράκης: Στηρίζαμε τον Τσίπρα κι αυτός σκεφτόταν εκλογές – Είναι λίγος (upd)

Σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεδριάζει με αντικείμενο την προεκλογική στρατηγική του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται σε πανικό, ότι είναι «λίγος» και ζήτησε τουλάχιστον δύο τηλεμαχίες.

«Εμείς του δίναμε τη στήριξη μας στα μεγάλα και αυτός σκεφτόταν τα πολύ μικρά... Σκεφτόταν τις εκλογές, σκάβοντας το λάκκο μας την ώρα μας που του δίναμε στήριξη... Αυτό δείχνει πόσο μικρός είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος σχετική δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είχε αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου. Δήλωσε δε ότι η πολιτική του πρωθυπουργού κόστισε στη χώρα, στον πολίτη, στην οικονομία στις σχέσεις με τους εταίρους.

«Δεν έχουμε περιθώρια να μην κερδίσουμε αυτή τη μάχη και θα την κερδίσουμε... Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα την αβεβαιότητα, δεν αντέχει μαθητευόμενους φακίρηδες και ανθρώπους να παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια (...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκοψε τα πόδια της χώρας την ώρα που πήγαινε να ορθοποδήσει» παρατήρησε δε, αναδεικνύοντας το διακύβευμα για τη ΝΔ και τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι και καλούμε τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το κάνουν». «Να καταλάβουμε τους πολίτες και να τους πείσουμε να επιστρέψουν στη ΝΔ. Υπάρχει πρόταση της ΝΔ, και οφείλουμε να την επικαιροποιήσουμε και θα συμβάλει σε αυτό ο κάθε βουλευτής με το δικό του πρόγραμμα, τη δική του σφραγίδα. Όλοι οι βουλευτές όλων των περιφερειών των ψηφοδελτίων θα είναι πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης» σημείωσε.

«Πέρυσι στην ΔΕΘ έκαναν πραγματικό ριφιφί στις ψήφους των πολιτών, γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα. Ο κόσμος πλήρωσε ακριβά τα ψέματα Τσίπρα - Καμμένου. Δεν είναι τυχαίο ότι δραπετεύουν τώρα. Βιάζονται να φύγουν πριν έλθουν οι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ. Εμείς δεν πρόκειται να μοιράσουμε κάλπικες υποσχέσεις. Όπου και όπως μπορούμε θα λέμε την αλήθεια. Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι η παράταξη των μεγάλων επιλογών, εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ΕΕ και το ευρωπαϊκό χαρτί δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η ΝΔ βάζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά, ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο που απορρίπτει τα άκρα και συναντιέται με άλλες δυνάμεις και παλεύει για όλους τους Έλληνες» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ξεκινάμε» ανακοίνωσε εξάλλου ο κ. Μεϊμαράκης ότι είναι το πρώτο σύνθημα της ΝΔ για την προεκλογική περίοδο προαναγγέλλοντας την πρώτη συγκέντρωση την Τρίτη στη Ρηγίλλης «για επιστροφή στις ρίζες».

«Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός... Από σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν θα ξαναείναι πρωθυπουργός» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία μετεκλογικά δεν θα είναι και πρόεδρος της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr