Νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου σε κυβέρνηση και Στουρνάρα, χωρίς απαρτία

Νέα συνέχεια στη σύγκρουσή της με την κυβέρνηση γύρω από την κλήση του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή για την υπόθεση Siemens έδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πιθανώς στην τελευταία της τοποθέτηση από το αξίωμα της προέδρου του κοινοβουλίου.

Στη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που συγκάλεσε στις 22:00 το βράδυ, με νέα σύνθεση ώστε να παρακαμφθούν οι απουσίες βουλευτών και να γίνει δυνατή η βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα, η Πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε πως υπάρχει προσπάθεια «υπόθαλψης» του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να «ροκανιστεί» ο χρόνος έως την προκήρυξη εκλογών.

Παρά ταύτα, στην Επιτροπή δεν υπήρξε για μια ακόμα φορά απαρτία.

Σχολίασε μάλιστα με νόημα πως ο κ. Στουρνάρας ίσως θα έχει νέα ιδιότητα στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις κάλπες, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

Ο κ. Κωνσταντοπούλου έβαλε εκ νέου κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη, επαναλαμβάνοντας την καταγγελία πως της είχε ζητήσει να μην πιέσει την υπόθεση Στουρνάρα. Απαντώντας στην κατηγορηματική διάψευση που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας μέσω του ΣΚΑΪ, η Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον κ. Φλαμπυράρη να μην «υπεκφεύγει» και να δώσει δημόσια εξηγήσεις για τη θέση του.

Σε μια έμμεση αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, στο στόχαστρό της όμως βρέθηκαν και πολιτικοί αρχηγοί, τους οποίος δεν κατονόμασε, λέγοντας πως «ντρέπεται» εκ μέρους τους για τη συμπεριφορά τους.

Πάντως, η κ. Κωνσταντοπούλου ετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο κόμμα της που θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Πηγή: skai.gr