Κωνσταντοπούλου: Τσίπρας-Σκουρλέτης σκοτώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσουν τις θέσεις τους

Στην αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιδιώκοντας την απαρτία προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αφορμή η αλλαγή της σύνθεσης της Βουλής λόγω του νέου κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η κατά συνέπεια αύξηση των μελών της Επιτροπής.

Όπως είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου παρότι έστειλε επιστολή στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να προσθέσουν νέα μέλη, αυτοί δεν το έπραξαν και επικαλούμενη άρθρο του Κανονισμού της Βουλής όρισε η ίδια τα 3 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: τους κυρίους Βαρουφάκη, Χατζηλάμπρου και Βαλαβάνη, οι οποίοι είναι γνωστό ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, και από τη ΝΔ: τη Νίκη Κεραμέως.

Η Επιτροπή δεν έχει απαρτία μέχρι αυτή τη στιγμή (19:15) και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να επιδιώξει η Πρόεδρος νέα συνεδρίαση για να επιτευχθεί η απαρτία.

Επετέθη εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον για ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά λόγω του θέματος των πρακτικών της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών και τον χειρισμό των διερευνητικών εντολών και καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να πάψει την αντισυνταγματική συμπεριφορά και δράση και να σταματήσει να παρεμβαίνει ενεργά στα πολιτικά πράγματα.

Επετέθη και στον πρωθυπουργό εκ νέου αλλά και στον Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίον κατονόμασε, καταλογίζοντάς τους ότι κάποιοι εκτελούν συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσουν τις υπουργικές και πρωθυπουργικές τους θέσεις με τη βοήθεια των δανειστών. 
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου,skai.gr