Κωνσταντοπούλου: «Ακραία αντισυνταγματική» η συμπεριφορά του Παυλόπουλου

Σφοδρότατη επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατηγορώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο πως ευνοεί «αντισυνταγματικά» τις βλέψεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές-εξπρές αλλά για «ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά» στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Στη μαραθώνια τοποθέτησή της, η Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως ο κ. Παυλόπουλος παραβίασε το συνταγματικό του ρόλο και έδρασε σε βάρος του ελληνικού λαού λόγω των επικοινωνιών του με εκπροσώπους των δανειστών και άλλους «μη θεσμικούς παράγοντες».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο κ. Παυλόπουλος προσπαθεί να παρακάμψει την «ρητή» πρόβλεψη του Συντάγματος για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών, με στόχο να επισπεύσει την προκήρυξη των εκλογών προς όφελος του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ρόλος του δεν είναι να εξυπηρετεί μια παραιτηθείσα κυβέρνηση» ούτε «να παίρνει θέση και μέρος στην εκλογική διαδικασία», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας επίσης ότι ο κ. Παυλόπουλος προσπαθήσει να ευνοήσει ορισμένα κόμματα με τον όλο χειρισμό της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, όπου δεν ζήτησε ενημέρωση για την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

«Ρόλος του δεν είναι σε καμία περίπτωση να δημιουργεί συνθήκες που δεν ευνοούν την ισότιμη συμμετοχή στις εκλογές όλων των πολιτικών δυνάμεων», επισήμανε.

Έχοντας προσθέσει στο αποψινό ακροατήριό της, εκτός από την φίλη της Ραχήλ Μακρή και τον Βασίλη Χατζηλάμπρου, που προέρχεται από την ΚΟΕ, η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ευθέως τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και στον Πάνο Σκουρλέτη, κάνοντας λόγο για εκτέλεση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τις πρωθυπουργικές και υπουργικές θέσεις τους σε συνεργασία με τους εκτελεστές δανειστές», είπε.

Ειδικά για τον κ. Σκουρλέτη ανέφερε ότι δεν μπορεί να δίνει «μαθήματα» τη στιγμή που το 2012 δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής και στις τελευταίες εκλογές εξελέγη μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τη στιγμή που αυτή εξελέγη με σταυρό πρώτη και στις δυο αναμετρήσεις.
Πηγή: skai.gr