Κλείσιμο

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Αριστεράς

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Ελλάδας, την ιστορία της Αριστεράς, την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μανώλης Γλέζος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε αυτά που εξήγγειλε προεκλογικά όταν ανέλαβε την εξουσία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει «μεγάλη διάσταση απόψεων». Ο ίδιος εκτίμησε πως δεν υπάρχει περιθώριο για μετεκλογκές συνεργασίες, εκτός εαν το Μαξίμου «αναιρέσει και κάνει αυτοκριτική για όσα έκανε».

«Εγώ έχω μία ευπιστία στους ανθρώπους αποδεδειγμένη, την έχω πληρώσει βέβαια. Αν πρόκειται να σωθεί η χώρα, γιατί όχι; Να την ξαναπληρώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Γλέζος σημείωσε πως δε βλέπει κάποιο «ουσιαστικό επιχείρημα», στα επιχειρήματα τα οποία προβάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για τον ΦΠΑ, χαρακτήρισε «αδιανόητο» τον φόρο στο ψωμί, κάνοντας λόγο για «ανοησίες»: «Με ποιο δικαίωμα μπορούν τα άλλα κράτη στα τρόφιμα να έχουν, όπως η Μάλτα, 0%, άλλες χώρες 3% κι εμείς να μην έχουμε δικαίωμα να πούμε, παραδείγματος χάριν, στις βρεφικές, στις νηπιακές τροφές, μηδέν συντελεστής; (...) Από εκεί και πέρα, ας βάλουμε στα καλλυντικά 33,43%, για να υπάρξει το ισοδύναμο των εσόδων» αντιπρότεινε.

Σε ερώτηση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «δεν θα δεχτούμε ποτέ ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη (...) Η Ευρώπη είναι ελληνικό δημιούργημα και δεν θα το χαρίσουμε στους άλλους (...)Το πολύ-πολύ, εάν πάνε όλα στραβά, να πάμε σαράντα χρόνια πίσω, αλλά γιατί να πάμε σαράντα χρόνια πίσω;».
Πηγή: skai.gr