Γεροβασίλη: Περιφρονούν την Δημοκρατία Μεϊμαράκης και Κωνσταντοπούλου - Τι απαντά η ΝΔ (upd)

Σε μία εξαιρετικής οξύτητας δήλωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ για γελοιοποίηση των θεσμών και περιφρόνηση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Κάνει δε λόγο για σύμπραξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την "απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής" στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, στα πλαίσια μιας συνάντησης - παρωδίας.

Ειδικότερα ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη:

«Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δικαίωμα υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες να φτάνει μέχρι τη γελοιότητα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποίει τους θεσμούς. Αποτελεί περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, η παρωδία της συνάντησης του με την απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής. 

Η οποία, σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης.

"Δεν έχει όρια η αλαζονεία του παραιτημένου πρωθυπουργού", απαντά η ΝΔ
Σε απάντηση της δήλωσης της κυβερνητικής εκπροσώπου,  Όλγας Γεροβασίλη, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε το απόγευμα (Παρασκευή) σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι:

«Η αλαζονεία του παραιτημένου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν έχει όρια. Την ώρα που παραιτήθηκε και δραπετεύει για εσωκομματικούς λόγους,  αλλά και πριν οι πολίτες πληρώσουν το βαρύ λογαριασμό του τρίτου Μνημονίου που έφερε η κυβέρνησή του, προσπαθεί να κατηγορήσει άλλους για όσα κάνει  και όσα χαρακτηρίζουν τον ίδιο».

«Μαθήματα Δημοκρατίας ας κάνει στο περιβάλλον του», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει μακρά και αδιαμφισβήτητη παράδοση στο σεβασμό των θεσμών, αντίθετα με τους ίδιους». 

Πηγή: skai.gr