Αιχμές Κύρτσου για Σαμαρά - Σεβαστάκης: Όχι σε υπερρυθμιστικό κράτος

Αιχμές κατά της προηγούμενης ηγεσίας της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Τα μέτρα που πήραμε δεν είχαν αποτέλεσμα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ. «Η (σ.σ προηγούμενη) κυβέρνηση διαχειρίστηκε μνημόνιο χωρίς να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο. Η ΝΔ πήγε στις εκλογές και τις έχασε λέγοντας ότι ‘είμαστε κοντά στο τέλος, αλλά δεν ολοκληρώσαμε το μνημόνιο, δώστε μας νέα τετραετία να το ολοκληρώσουμε... Ήταν αυστηρός ο λαός και δεν έδωσε νέα τετραετία» τόνισε ο κ. Κύρτσος.

«Ο ανασχηματισμός την επομένη των ευρωεκλογών ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση... Δεν πάτησαν γκάζι» πρόσθεσε δε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, «το μνημόνιο είναι θεραπεία σοκ... Χρειάζεται να το ολοκληρώσεις γρήγορα όχι να διαρκεί για πέντε χρόνια».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δεν ήταν έτοιμος για να πάρει την εξουσία και αυτό αποδείχθηκε, γιατί από τα μέτρα ύψους 2 δισεκ. ευρώ (του μάιηλ Χαρδούβελη) θα ληφθούν τελικά μέτρα 20 δισεκ. ευρώ.

Την ανάγκη «να αποσυρθεί το κράτος από ένα ρόλο υπερρυθμιστικό και πατερναλιστικό» διατύπωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, εξηγώντας ότι «άλλο φιλελευθερισμός άλλο νεοφιλελευθερισμός». «Το κράτος ήταν τα περασμένα χρόνια αυτοαναφορικό, το ένοιαζε μόνο η αναπαραγωγή του με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί» τόνισε.

«Το ερώτημα είναι ποια
χώρα θέλουμε» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ένα κόμμα πρέπει να εκλογικεύει τα αιτήματα που διατυπώνονται» δήλωσε ακόμη ο κ. Σεβαστάκης.
Πηγή: skai.gr