Λαφαζάνης: Να μη θυσιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα τη κυβέρνησης

Να μη θυσιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κυβέρνησης, ζητά ο Παναγιώτης Λαφαζανης με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αυγή», μεταθέτοντας στην ηγεσία του κόμματος τις αποφάσεις σχετικά με τους βουλευτές που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Ο κ. Λαφαζάνης αποκαλεί κακόγουστη αντιγραφή των πιο νοσηρών τακτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την προσφυγή «ένοχα και άρον-άρον» σε εκλογές μέσα στο Σεπτέμβριο.

Χαρακτηρίζει δε παταγωδώς αποτυχημένη τη διαπραγματευτική τακτική της Αθήνας, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι δυστυχώς δογματικά προσηλωμένη στο ευρώ, ενώ ακόμα θεωρεί, «αλίμονο, ως μείζονα κίνδυνο το Grexit».

Ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι η ευρωζώνη και η Ε.Ε. δεν μεταρρυθμίζονται ουσιαστικά, αλλά ανατρέπονται και διαμηνύει ότι η Ευρώπη θα αλλάξει μόνο αν μία χώρα, και στη συνέχεια μια ομάδα χωρών, ξεφύγουν από την «ευρωζωνική φυλακή».

Οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη έρχονται στον απόηχο άρθρου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Iskra – που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα – όπου καταγγέλλεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να τελειώσει «άρον-άρον με τη ψήφιση του μνημονίου, αν είναι δυνατόν μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο» και στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές εξπρές, ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος, οι «σχεδόν ‘θερινές’ εκλογές ‘επιβάλλονται και για να εκκαθαρισθούν οι λίστες του κόμματος από τους βουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ στο μνημόνιο και τα στελέχη που παραμένουν προσηλωμένα στον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ».
Πηγή: skai.gr