Τσίπρας: Υποχρέωση όλων να περιφρουρήσουμε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

«Υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ακόμα ξεκάθαρο κάλεσμα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ανοιχτά πως η διαφοροποίηση της μειοψηφίας στις πρόσφατες ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα μέτρα συνιστά ένα «υπαρκτό ζήτημα» για την παράταξη και επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να καλέσει συνέδριο του κόμματος το «συντομότερο δυνατό».

Ξεκαθάρισε όμως πως η στρατηγική για τη συνέχεια θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με «νηφαλιότητα και ωριμότητα», μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες, που να εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων.

Κάνοντας έναν απολογισμό της 6μηνης «διακυβέρνησης με κύριο πόλο την αριστερά», ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «η ανάγκη για απομείωση του χρέους ομολογείται πλέον ανοιχτά», αποδίδοντας αυτή την εξέλιξη στην ελληνική διαπραγμάτευση.

Τόνισε επίσης πως υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια ώστε η τελική συμφωνία με τους εταίρους να καταστεί «περισσότερο βιώσιμη». Σε αυτό το πνεύμα, στάθηκε ιδιαίτερα στην εξεύρεση δημοσιονομικών ισοδύναμων για το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και γενικότερα στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και τη «σταδιακή εφαρμογή των αγροτικών μέτρων».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε τώρα είναι η ώρα ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών που θα φέρουν το αποτύπωμα της αριστεράς, με αιχμές την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και διαφθοράς, τις μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση, και τον θεσμικό εκσυγχρονισμό.
Πηγή: skai.gr