Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, γιορτάζει η Αριστερή Πλατφόρμα

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα (17:00) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί ο πρωθυπουργός. Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με άλλες πήγες, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να μεταθέσει για το τέλος Αυγούστου το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, μετά την καταψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους από την Αριστερή Πλατφόρμα και άλλα μέλη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργά το απόγευμα, (19:30) η Αριστερή Πλατφόρμα διοργανώνει εκδήλωση στον Πανελλήνιο για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας iskra.gr με κεντρικό ομιλητή των Παναγιώτη Λαφαζάνη και σύνθημα «Το Όχι δεν ηττήθηκε».

Η εκδήλωση αυτή ερμηνεύεται ως κίνηση επίδειξης δύναμη από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο, εξέφρασε την άποψη ότι το ευρώ δεν είναι «ταμπού» και η έξοδος από την ευρωζώνη «δεν είναι καθόλου καταστροφή».

Αναφέρει ακόμη ότι το μεγαλύτερο λάθος του Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις ήταν ότι δεν διέθετε πολιτική βούληση για να ακολουθήσει μια πορεία εξόδου εφόσον χρειαζόταν.
Πηγή: skai.gr