50 ευρώ τη μέρα στον Τουσέν παρά τις διαβεβαιώσεις Κωνσταντοπούλου

Πενήντα ευρώ την ημέρα και χωρίς παραστατικά χορηγεί στον Βέλγο επιστήμονα η Βουλή παρά τις διαβεβαιώσεις της Προέδρου της Βουλής ότι ο Ερίκ Τουσέν προσφέρει την εμπειριά του στην επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, δωρεάν.

Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 8956 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση αποφασίζεται η «καταβολή από το Τμήμα Πάγιας Προκαταβολής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ποσού χιλίων εκατό πενήντα ευρώ (1150€) στον κ. Eric Toussaint για την κάλυψη των ημερησίων αναγκών διαβίωσής του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ήτοι 23 ημέρες προς 50€/ημέρα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την απαραίτητη προσκόμιση δικαιολογητικών».

Στην ίδια απόφαση σημειώνεται ότι τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής δεν αμείβονται για τη συμμετοχή τους στις εργασίες της ανωτέρω Επιτροπής και συμμετέχουν οικειοθελώς, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής.

Με άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η Βουλή δαπάνησε λίγο πάνω από 12.000 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα κόμιστρα από και προς το αεροδρόμιο των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου.




Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου