Ο Σταθάκης προβλέπει παραίτηση των διαφωνούντων από την κυβέρνηση

To γάντι στους διαφωνούντες υπουργούς και βουλευτές, αλλά και στη Ζωή Κωνσταντόπουλου, πέταξε απόψε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Σταθάκης, ερωτηθείς για τη διαρροή βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία δήλωσε ότι ο ίδιος θα παραιτούταν αν διαφωνούσε με την πολιτική της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι το ίδιο θα πράξουν, τόσο οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης που διαφώνησαν στην ψηφοφορία, όσο και οι βουλευτές της. Εκτίμησε μάλιστα ότι θα παραδώσουν και την έδρα τους, όπως επιτάσσει ο κανονισμός των αριστερών κομμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ότι «το τι θα κάνει η κύρια Κωνσταντοπούλου είναι δικό της θέμα» και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα του κόμματος, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τη στάση του κυρίου Βαρουφάκη, επικαλούμενος την προσωπική φιλία που τους ενώνει.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται κυβέρνηση ειδικού σκοπού, καθώς υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και εκτίμησε επιπλέον ότι δεν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των ΑΝΕΛ

«Τόσο μία συμφωνία, όσο και οι εφαρμοστικοί νόμοι μπορούν να περάσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, συνδέοντας αυτό το γεγονός με τις παραιτήσεις των διαφωνούντων υπουργών και βουλευτών», ισχυρίστηκε ο κ. Σταθάκης, ενώ ερωτηθείς και για το έγγραφο Σόιμπλε, με το οποίο φέρεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών να ζητά πενταετές Grexit, είπε ότι τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί και δεν θα μπορούσε να σταθεί από νομικής άποψης.

Ο υπουργός Οικονομίας υπολόγισε το κόστος των μέτρων στης ελληνικής πρότασης στα 9 δις. και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στα 73 δισ.

Αναφερόμενος στον περιορισμό ελέγχου κεφαλαίων, εκτίμησε ότι μόλις υπάρξει συμφωνία και επανέλθει η κανονική ροή χρηματοδότησης των τραπεζών αναμένεται να αρθούν.

Τοποθέτησε πάντως, την επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα σε χρονικό ορίζοντα δύο μηνών περίπου.
Πηγή: skai.gr