Σνάιντερ: Πολύ σοβαρή η ελληνική πρόταση

«Είναι μία πολύ σοβαρή πρόταση αυτή που υπέβαλε ο κ. Τσακαλώτος», δήλωσε ο  αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Κάρστεν Σνάιντερ. 

«Τα ζητήματα που περιλαμβάνει είναι από τη μία η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η αναγκαιότητα να επιτευχθεί μία αναγέννηση στην οικονομία, να δοθούν περισσότερες ελευθερίες και να βελτιωθούν τα φορολογικά έσοδα»,επισήμανε ο γερμανός πολιτικός, μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Ο Κάρστεν Σνάιντερ έκανε περαιτέρω λόγο για μια ουσιαστική πρόταση, υπογραμμίζοντας όμως χαρακτηριστικά ότι στο τέλος θα πρέπει να εξεταστεί αν «βγαίνουν και οι αριθμοί», αναφέρει η Deutche Welle.

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών υπεραμύνεται της σκληρής στάσης που κράτησε το κόμμα του στο θέμα της Ελλάδας: «Πιστεύω ότι αυτή η σκληρή στάση ήταν σημαντική προκειμένου να ωθήσει την ελληνική κυβέρνηση να δει πραγματικά τη σοβαρότητα της κατάστασης, διότι η έξοδος από το ευρώ ήταν μια ρεαλιστική επιλογή, αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε στα χέρια της τη διαχείριση της κατάστασης».

Ο Κάρστεν Σνάιντερ δήλωσε ότι το ενδεχόμενο απομείωσης του ελληνικού χρέους εξαρτάται άμεσα από το αν η ελληνική οικονομία θα ορθοποδήσει τα επόμενα χρόνια και πάντως το μετέθεσε για το 2020 και πέρα, οπότε και θα έχει προχωρήσει σημαντικά η εξόφληση των δανείων, όπως επισήμανε.

Πηγή: skai.gr