Ρέντσι: Την Κυριακή πιθανόν να είναι η τελευταία Σύνοδος για την Ελλάδα

«Την Κυριακή πιθανόν να είναι η τελευταία Σύνοδος για την Ελλάδα. Αυτό θα είναι το τέλος και ελπίζω να είναι ευτυχές τέλος» δήλωσε με νόημα μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο ιταλός πρωθυπουργός Μάτσο Ρέντσι.

«Το κλίμα δεν μου φαίνεται ότι βελτιώθηκε μετά το δημοψήφισμα. Να έχουμε σαν βάση εκκίνηση ότι η Ελλάδα θα κάνει μια πρόταση καλού πνεύματος το ευχόμαστε. Θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή την πρόταση προς τους θεσμούς από την Αθήνα αυτή μπορεί να η τελευταία συνοδός για την Ελλάδα αυτό θα είναι το τέλος και ελπίζω να είναι ευτυχές τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Άκουσα μέσα στη Σύνοδο μια λοιδορία συναδέλφων μου ότι 3 εκατ. ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για το ελληνικό χρέος... Αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα... Να δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να προχωρήσει αυτό είναι το θέμα. Οι εικόνες συνταξιούχων που περιμένουν για 60 ευρώ μπροστά από τα ΑΤΜ μας προβληματίζει» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέντσι, «υπάρχει έκτακτη ανάγκη στη Ελλάδα, αλλά προτεραιότητα είναι η Ευρώπη... Αφότου χειριστούμε το ελληνικό θέμα, η Ευρώπη πρέπει να αναπτυχθεί και όχι να συνεχίσει τη λιτότητα. Μια λύση για την Ελλάδα είναι δυνατή».
Πηγή: skai.gr