Κλείσιμο

H κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα συμφωνία δηλώνουν στη ΝΔ

«Δεν είπαμε αυτά χθες, πήγαν στις Βρυξέλλες χωρίς ολοκληρωμένη πρόταση» ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους της ΝΔ όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο Eurogroup.

Στο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ τονίσθηκε η ανάγκη ο πρωθυπουργός να φέρει άμεσα συμφωνία διότι δεν εχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης σύμφωνα με την ανακοινωση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Στο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ τονίσθηκε η ανάγκη να ανοίξουν σύντομα οι τραπεζες καθώς για κάθε μήνα που παραμένουν κλειστές το κόστος για την ελληνική οικονομία είναι όσο ένας ΕΝΦΙΑ, δηλαδή 2,5 δισ ευρώ, και να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών όπως δεσμεύθηκε ο κ. Τσίπρας.

Στο μεταξύ, για Eurogroup το Σάββατο 11 Ιουλίου και Σύνοδο Κορυφής και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Κυριακή κάνουν λόγο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Στη ΝΔ επιθυμούν την ενεργοποίηση του Αντώνη Σαμαρά στην ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μέλη του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν στον κ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, επισημάνθηκαν οι ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις και δεσμοί που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους ηγέτες που έχουν πάντα τη δυνατότητα να επηρεάσουν θετικά το ελληνικό ζήτημα.

Πηγή: skai.gr