Ρούτε: Εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ριζικές μεταρρυθμίσεις, όλα θα τελειώσουν

Τελεσίγραφο προς την Αθήνα, σε πρωτοφανείς τόνους, απέστειλε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. «Αν συνεχιστεί έτσι, αν δεν δεσμευτούν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, όλα θα τελειώσουν (...) Nα αποφασίσουν έως το τέλος της ημέρας αν θέλουν την παραμονή στο ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πίστευαν πραγματικά οι Έλληνες ότι αν ψήφιζαν ‘όχι’ θα ερχόμασταν και θα λέγαμε: ‘πώς αλλιώς τα θέλετε'; (τα μέτρα)» δήλωσε δε, αναφερόμενος στη δημοψήφισμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ρούτε ανέφερε ότι αν ελληνική κυβέρνηση δεν καταθέσει πειστικά μέτρα την Τρίτη στις Βρυξέλλες τότε η συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τους άλλους ηγέτες της ζώνης του ευρώ «θα τελειώσει γρήγορα.»

«Σέβομαι τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από όσα έκαναν αυτοί και η ομάδα του θα πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη μας» τόνισε ακόμη.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup κάνει μια εξαιρετική δουλειά, και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να την κάνει» δήλωσε εξάλλου ο ολλανδός πρωθυπουργός, καθώς ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διεκδικεί εκ νέου το χαρτοφυλάκιο του προέδρου της Eυρωομάδας.

Ένα νέο έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει «αυστηρούς όρους», παρόμοιους με εκείνους τους οποίους περιείχαν οι προηγούμενες συμφωνίες διεμήνυσε στο μεταξύ ο κ. Ντάισελμπλουμ. 
Πηγή: skai.gr