Συνεδριάζει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ (upd)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε τη νύχτα ο πρωθυπουργός στον Προκοπή Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη δεν συμμετέχει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Περιμένουμε να συνεννοηθούμε επιτέλους», δήλωσε προσερχόμενος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, από την ηγεσία της ΝΔ. 

Να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση, ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σύσκεψη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο Προέδρικό Μέγαρο.

Μικρή διακοπή υπήρξε, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο κ. Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Με τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο κατέφθασε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο Μάξιμου βρέθηκε νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, λίγη μόλις ώρα, μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Εξάλλου, ως επικρατέστερος να διαδεχθεί τον κ. Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών, εμφανίζεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.




Πηγή: skai.gr